Este posibil sa apelati un serviciu de evacuare pentru alte vehicule?

Este posibil sa apelati un serviciu de evacuare pentru alte vehicule?
  • 28 03 2020
Este posibil sa apelati un serviciu de evacuare pentru alte vehicule?

Multi soferi s-au confruntat cu situatii in care au vrut sa cheme un evacuator pentru un alt sofer egoist, care si-a lasat masina in locul gresit si astfel a blocat drumul sau zona pietonala. Conform legii, exista o anumita lista de situatii in care un sofer poate apela la un eavacuator pentru masina altcuiva. Exista insa si interdictii, care pot fi consolidate cu o amenda pentru evacuarea vehiculelor care nu va apartin.

Puteti apela o remorca pentru masina altcuiva cand soferul a parcat masina in urmatoarele cazuri:

  • Pe carosabil;

  • In tunel si pe sine;

  • In locuri pentru persoane cu dizabilitati fara marcaj de identificare;

  • Cand masina este parcata pe banda a doua pe marginea drumului;

  • Pe trotuar;

  • In statii;

 

In ceea ce priveste alte cazuri, soferii nu au voie sa sune la serviciul de evacuare, caz in care trebuie sa sune la politie, care va rezolva problema. La sosirea in locul respectiv, inregistreaza incalcarea si suna proprietarul masinii cu un avertisment. Daca soferul nu scoate masina parcata incorect, in viitorul apropiat, politistii au dreptul sa sune un evacuator si sa duca masina intr-o zona de penalizare.

Daca se intampla asa ca trebuie sa va opriti urgent in locul gresit cateva minute, atunci este recomandat sa lasati numarul de telefon mobil pe parbriz si sa incercati sa rezolvati problema cat mai urgent posibil pentru a nu deveni un alt client al serviciului de evacuare. In caz contrar, incercati sa gasiti un loc mai mult sau mai putin potrivit in care masina dvs. nu va interfera cu trecatorii si nu va crea situatii periculoase pentru ceilalti utilizatori ai drumului.

De asemenea, puteti calcula costul evacuarii pe pagina noastra principala. Contactati prin numarul de telefon sau contactele enumerate pe site. Preturile serviciilor le gasiti si in meniul nostru.