Tipuri de evacuari ale vehiculelor

Tipuri de evacuari ale vehiculelor
  • 31 08 2019
Tipuri de evacuari ale vehiculelor

Fiecare sofer care se respecta ar trebui sa stie ce tipuri de evacuari sunt, la ce sunt destinate si ce reprezinta acestea, deoarece drumurile moldovenesti lasa de dorit si daca soferul este informat, acest lucru ii va aduce beneficii. Stim cu totii ca evacuarea unei masini are loc folosind echipamente speciale, care se disting prin capacitatea de incarcare ridicata, proprietati bune de tractiune si elemente durabile. Dar nu toata lumea stie ce tipuri de evacuari exista, de aceea, va sugeram sa acordati atentie preturilor de evacuare sau conform urmatoarei liste:

Cel mai frecvent tip de evacuare in zonele urbane este o platforma glisanta cu troliu. Acest tip este utilizat atunci cand masina nu poate intra independent pe platforma. In timp ce masina defecta este incarcata pe platforma, evacuatorul are elemente speciale de rulare care ajuta la incarcarea mult mai rapida si mai usoara.

In ceea ce priveste incarcarea partiala, acest tip este utilizat pentru camioane, remorci, autobuze si alte semiremorci. In functie de masa transportului, se utilizeaza diferite trolii, atasamente si alte elemente tehnice care permit evacuarea transportului de orice dimensiune si greutate.

Evacuarea cu ajutorul unei macarale, sau altfel spus, acest tip este numit manipulator de macarale, este utilizat in cazurile in care masina a suferit daune grave si ar putea cadea, de asemenea, intr-o gaura adanca, sant, stanca, margine, din care este imposibil de iesit fara ajutorul specialistilor si tehnica necesara. Un astfel de evacuator este echipat nu numai cu o platforma solida, ci si cu o macara modernizata, care va permite atat sa scoateti o masina din orice gropi, cat si sa efectuati transportul in siguranta al diferitelor marfuri. Acest tip de evacuare este considerat unul dintre cele mai versatile, deoarece contine o platforma, macara, bare transversale si alte mecanisme. In combinatie, un evacuatorul cu macara va permite sa efectuati transportarea si evacuarea cel mai sigur si sa evitati diverse avarii ale masinii, atat pe drum, cat si in timpul incarcarii.

Daca decideti sa apelati la serviciile de evacuare pentru ajutor, dar nu intelegeti tipurile si nu puteti intelege de ce fel de evacuator aveti nevoie, atunci nu ar trebui sa va panicati si sa va ingrijorati. In acest caz, operatorii care accepta cereri va vor ajuta. Pentru ca operatorul sa poata selecta optiunea de transport dorita, trebuie sa retineti gradul de deteriorare a masinii, numarul de roti blocate, precum si zona in care s-a produs avarierea. Datorita acestor informatii scurte, dar importante, operatorul va poate selecta si trimite rapid si usor cea mai potrivita optiune.

Este important sa retineti ca nu ar trebui sa economisiti pe serviciile de evacuare, deoarece siguranta masinii dvs. va depinde de acestea. Este posibil ca companiile dubioase sa nu aiba echipamente moderne si de inalta calitate care ar putea fi operate cu succes. In schimb, pot folosi echipamente vechi care va pot dauna semnificativ „prietenului de fier”. Orice actiuni efectuate cu masina, nu trebuie rasplatite cu minimum, deoarece masina este „armura” dvs. Cum o veti trata, asa si ea o sa va raspunda.